ZBOŽÍ V AKCI
Od roku 1988 se zabýváme výzkumem a vývojem řešení pro lepší kvalitu našeho života přírodní cestou. Když vyvíjíme nový produkt, naším cílem je dosáhnout skvělých výsledků a zároveň plně respektovat vlastnosti pokožky. Můžeme garantovat vysoký standard kvality našich výrobků, záleží nám na každé etapě výrobního cyklu. Všechny kroky našeho ekologického výrobního cyklu jsou certifikovány společnostmi ECOGRUPPO ITALIA a NATRUE. Jde o důležité certifikáty, které zaručují kvalitu jak společnosti, tak výrobků.
Nejdůležitější organické složky získáváme z vlastního ekologického zemědělství (např. Aloe Vera extrakt, olivový olej, olej z pšeničných klíčků, výtažky z levandule, rozmarýnu, šalvěje, citronu, pomeranče, myrty), což je podstatná skutečnost. Jako jedna z mála společností na světě jsme schopni sledovat celý svůj výrobní cyklus.
Olivy pěstujeme v oblasti Apulia (jižní Itálie), kde mají ideální podmínky pro svůj růst. Sklízíme je ručně. Poté jsou do 4 až 6 hodin zpracovány, aby byla zaručena nejvyšší kvalita získaného extra panenského olivového oleje (toto zamezí nežádoucím chemickým reakcím, čím déle olivy čekají na zpracování, tím je kvalita oleje horší). Lisování organického olivového oleje probíhá výhradně za studena. Celý tento postup umožňuje zachovávat všechny aktivní složky.
Také u Aloe Vera se listy sbírají ručně, poté oplachují vodou s minerální solí, aby se odstranily bakterie. Je důležité začít zpracovávat listy do dvou hodin, takto se v maximálním množství uchovají aktivní složky. Nejdříve se odstraňují vrchní části listu a bočnice trnů, protože obsahují aloin. Poté se ručně dělí vnitřní gel od zelené kůry. Je krájen na malé kousky a předán do procesu macerace, který probíhá týden. Vše s přírodními konzervanty, výsledkem je 100% přírodní Aloe Vera gel.
Pro výrobu 1 kg čistého oleje z pšeničných klíčků je potřeba cca 190 kg pšenice. Výrobní proces je dlouhý a náročný (trvá zhruba 10 dnů), provádí se při úplné absenci světla. Díky tomu probíhají enzymatické procesy, při kterých se zvyšuje koncentrace nejdůležitějších složek. Jakmile klíčky dosáhnou velikosti přibližně 2 cm, odřežeme je a za studena lisujeme. Tento systém je velice nákladný, vyžaduje mnoho ruční práce, ale je to jediná možnost, jak dosáhnout takových výsledků.
Náš trumf - závěr výrobního cyklu
Po získání aktivních složek je nejdůležitější zachovat jejich činnost a aktivitu i v průběhu výrobního cyklu. Tato část představuje výhodu oproti jiným producentům (např. u výrobní teploty 80-85°C se ničí většina aktivních látek, při použití agresivních rozpouštědel a konzervačních prostředků je výsledkem poškození složek a kožní podráždění). Proto je naším trumfem způsob, jakým smícháváme všechny aktivní složky - mícháme je ve specifickém pořadí, poté směs necháme uležet 2-3 týdny tak, aby se z ní stala výjimečná základní surovina. Tento starý a tradiční systém výroby je známý jako „macerace za studena“. Dává nám možnost namíchat všechny složky bez použití jakéhokoli chemického rozpouštědla a zároveň provádět výrobu při nízkých teplotách.
S tímto postupem jsme během výrobního cyklu schopni ochránit téměř 100 % účinných látek a vyprodukovat tak vysoce kvalitní výrobky.