S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

ZBOŽÍ V AKCI

649,00 Kč (26,61 EUR)
Cena 599,00 Kč (24,56 EUR)
skladem
Cena 99,00 Kč (4,06 EUR)
skladem


Jak bojovat s nadměrnou kyselostí organismu?

Finclub ColpHtabs

Jak udržet svůj organismus v rovnováze?


Špatné stravovací návyky a hektický životní styl posouvají acidobazickou rovnováhu našeho organismu směrem k acidóze - k zvýšené kyselosti (tj. nízké pH). Co tato skutečnost způsobuje a proč je právě v těchto případech vhodný nový produkt Finclubu, se dočtete v následujících řádcích.


Rovnováhu mezi kyselinami a zásaditými látkami v těle lze regulovat úpravou životního stylu. Například kyselost snižuje příjem zeleniny (zejména kořenové), ovoce (hlavně bobulových plodů) a většiny bylin. Opačně působí maso, omáčky, nasycené tuky, cukr a výrobky z bílé mouky.

Obecně platí, že přejídání, zejména zvýšený příjem živočišných proteinů a tuků, stejně jako příliš rychlá konzumace jídla, kyselost zvyšují. Podobně účinkují dráždivé látky (např. tabák nebo alkohol), slazené nápoje či nedostatečná hydratace, opačný efekt má pití pramenitých a minerálních vod.
Důležité je zjištění, že kyselost organismu podstatně snižuje i pravidelná a optimální pohybová aktivita doplněná dostatečným odpočinkem. Naopak zvyšuje ji sedavý a nepravidelný životní styl, psychický stres a nedostatek odpočinku. Podobně negativní vliv na acidobazickou rovnováhu má příliš intenzivní až vyčerpávající fyzické zatížení, které je charakteristické spíše pro špičkové sportovní výkony.

Zvýšená kyselost může vyvolat řadu potíží

Optimální úroveň pH v těle je důležitá nejen pro správné fungování látkové výměny a zažívání, ale také pro činnost enzymů a pro celkový pocit dobrého zdraví. Příliš vysoká tělesná kyselost může být příčinou řady obtíží a nemocí. Většinou se hromadí kyselina mléčná a kyselina močová v různých tkáních, kde způsobují bolest - zejména v kloubech a svalech. Objevují se rovněž poruchy spánku, koncentrace, dochází k některým poruchám lymfatické i krevní cirkulace. Jestliže dojde k překyselení zažívacího traktu, vzniká pálení žáhy a nadýmání. Strava bohatá na bílkoviny se může stát rizikovou na příklad i z hlediska osteoporózy. Dodání alkalických (zásaditých) solí ve stravě - především prostřednictvím ovoce a zeleniny - by mohlo tuto zvýšenou tělní kyselost vyrovnat a boj s osteoporózou podpořit.

Finclub ColpHtabs je doplněk stravy, který pomáhá účinně regulovat acidobazickou rovnováhu organismu. Je vytvořen z 21 složek, které mají řadu dalších pozitivních efektů. Přibližme si alespoň ty hlavní:


INULIN - zlepšuje činnost střev, obnovuje střevní mikroflóru

Inulin je rozpustná vláknina, kterou najdeme hlavně v cibulovinách, v kořenech čekanky a artyčoku. Inulin se dostává prakticky nezměněn až do tlustého střeva, kde zvyšuje vstřebávání vápníku, hořčíku, železa, fosforu a zinku (což je významné u osteoporózy či anémie) a funguje jako zdroj živin pro potřebné mikroorganismy, např. pro Lactobacillus biffidus (vynikající je kombinace inulinu a jogurtu). Inulin přispívá také k obnově střevní mikroflóry po ukončení léčby antibiotiky. Důsledkem podávání inulinu je zlepšení činnosti střev (předchází stagnaci potravy v zažívacím traktu, pomáhá upravit vyprazdňování, vede k úpravě konzistence i pravidelnosti stolice, podporuje léčbu střevních infekcí). Jeho pravidelné podávání vede k posílení imunity i ke snížení výskytu zánětlivých a nádorových onemocnění tlustého střeva.


MSM - působí proti zánětům, zlepšuje hybnost kloubů

Další zajímavou složkou je MSM (metylsulfonylmetan), který se přirozeně vyskytuje v lidském těle, kde slouží jako zdroj organické síry a účastní se tvorby kolagenních vláken. MSM má protizánětlivé účinky a společně s kolagenem zlepšuje regeneraci i výživu kloubní chrupavky. Proto pomáhá hlavně u kloubních zánětů a bolestí, degenerativních kloubních onemocnění a při odbourávání poškozené kloubní tkáně. Současně vykazuje určité antioxidativní účinky, a jelikož blokuje histamin, který navozuje alergickou reakci, pomáhá zmírňovat projevy alergií. Pro svůj pozitivní vliv na kloubní chrupavky se používá MSM i jako doplněk stravy při sportu a těžké fyzické námaze.


TRYPTOFAN - proti depresím, úzkostem a nespavosti

Na seznamu látek, které jsou obsaženy v preparátu, je i tryptofan. Je to esenciální aminokyselina, ze které vzniká mimo jiné i serotonin (mozkový přenašeč nervových signálů, který často odpovídá za psychickou a emocionální stabilitu). V klasické medicíně se tryptofan používá už asi 25 let jako lék pomáhající při depresivních a úzkostných stavech a panických poruchách. Je efektivní i při problémech s usínáním, u poruch spánku, při odstranění nespavosti. Dále se používá při léčení abstinenčních příznaků při odvykání kouření, pití alkoholu a u jiných závislostí, k celkovému snížení bolesti (např. při migrénách) a dokonce i při redukci nadváhy (omezuje totiž pocit hladu). Klinické zkušenosti ukázaly, že tryptofan dokáže nahradit některé syntetické léky a na rozdíl od nich nevykazuje žádné vedlejší zdraví poškozující účinky.

Pro efektivní zvýšení pH v zažívacím traktu je v preparátu použit i uhličitan vápenatý, který je přeměněn žaludeční kyselinou na chlorid vápenatý - ten pomáhá efektivně snížit žaludeční a střevní kyselost. Podává se při žaludečních obtížích a nevolnosti, při pálení žáhy, trávicích problémech a nadýmání. Jako podpůrný prostředek u osteoporózy se více než uhličitan uplatňuje citrát vápenatý, který se lépe vstřebává v zažívacím traktu.
Kromě toho produkt obsahuje i další důležité prvky jako např. bór či fenylalanin. Fenylalanin aktivuje a zesiluje činnost endorfinů, které vyvolávají pocity blaha a bezbolestnosti, proto působí proti depresím, některým psychickým poruchám, úzkostem a stresům. Pomáhá zlepšovat paměť, zmírňovat chronické bolesti, využívá se jako doplněk stravy u roztroušené sklerózy a Parkinsonovy choroby (působí proti ztuhlosti a zlepšuje chůzi). Je ovšem nevhodný pro nemocné fenylketonurií - proto je třeba pamatovat na to, že i produkt fin ColpHtabs není vhodný pro osoby s fenylketonurií!


Jedno balení výrobku Finclub ColpHtabs obsahuje 60 tablet. Denně se doporučuje užívat 2 až 4 tablety, podávat zhruba půl hodiny po jídle.


Změřte si vaši kyselost pomocí pH proužků. Jak?

Měřením pH ranní moče se můžeme poměrně snadno přesvědčit o svém tělesném pH. Fin ColpHtabs obsahuje totiž navíc dva diagnostické pásky, které nám toto měření umožní. Návod na měření pH je jednoduchý - do odebraného vzorku ranní moče namočíme po dobu 1 sekundy diagnostický proužek tak, aby byly ponořeny všechny tři barevné dílky. Potom srovnáme barvy testovacího proužku s barevným schématem na horní ploše balení výrobku. Hodnota pH 5,5 nebo menší znamená, že tělo je překyselené, většinou se v těle hromadí kyselina močová a je narušený i cyklus kyseliny mléčné.

Zdroj: Finclub


 

NDAyZDMxOW